Víno patrí ku grilovaniu
Grilovačky sú už v plnom prúde. Viete si predstaviť nejakú grilovačku bez kvalitného vína? My určite nie! Pri grilovaní sa dajú vychutnať všetky druhy vína.
Najčastejším bielym mäsom, ktoré grilujeme je kuracie. Tu odporúčame jednoznačne dobre vychladené biele vína. Ak zvolíte polosuché, vyhnete sa tomu, aby víno prebilo chuť mäsa. Dobre urobíte ak siahnete napríklad po Veltínskom zelenom či Chardonnay.
Ak ste si ugrilovali rybu, nič nepokazíte s Rulandským šedým či bielym. Biele víno odporúčame aj ku grilovanej zelenine.
Slováci obľubujú grilovať aj steaky či hamburgery. Ide o červené mäsa, ku ktorým sa jednoznačne hodia červené vína. Pri tučných mäsách zvolíme mladé červené vína, pri pôstnejších zrelé červené vína s výraznou chuťou.
V každom prípade si na svoju grilovačku vyberte hlavne vína, ktoré chutia vám a vašej návšteve. Ja som si napríklad minule dal naše kvalitné biele Rulandské šedé Exclusive k hovädziemu steaku a nič zvláštne sa nestalo. Práve naopak, chutilo mi ako nikdy predtým 😊