CEZ LETO SA MÔŽE ČERVENÉ VÍNO PREHRIAŤ


 

Je známe, že červené víno sa má zo všetkých druhov vín podávať najteplejšie. Počas leta si však treba dať pozor na to, aby sme ho nepodávali až príliš teplé. Dokonca aj plnohodnotné červené vína, ako je Cabernet Sauvignon treba počas horúcich letných dní pred podávaním skontrolovať, či nie sú príliš teplé. Odborníci tvrdia, že teplota červeného vína by ani v lete nemala presiahnuť teplotu 18 celziových stupňov.

Čo robiť ak zistíme, že máme červené víno príliš teplé? Existuje zopár starých dobrých rád, ako cez leto červené víno správne vychladiť. Najjednoduchším a najrýchlejším spôsobom je dať červené víno na približne desať minút do mrazničky. Ak použijete vedro s ľadom, stačí nechať červené víno chladiť približne 15 minút. Taktiež môžete červené víno vyliať do dekantéra, ktorý dáme na zhruba polhodinu do chladničky. Alebo nechajte fľašu s červeným vínom na siedmom schode v pivnici, podobne ako to v známom československom filme Vesničko má středisková robili s pivom.

V každom prípade už dávno neplatí staré pravidlo, že je hriechom červené víno počas horúceho leta vychladiť. Pokojne si ho vychlaďte a osviežte sa ním. Aj tu však platí, že nič netreba preháňať. Červené víno by ste nemali chladiť pod 11 stupňov celziových.

Skúste si cez leto jemne vychladiť naše červené víno  CABERNET SAUVIGNON.