SPRITZ SO ŠUMIVÝM VÍNOM, KTORÉ PILI NA TITANICU


 

Z ničoho nič k nám prišlo leto. Po upršanom máji nám prvé júnové dni priniesli už tropické horúčavy. Milovníci vín zvyknú počas letných dní častejšie siahnuť po dobre vychladenom šumivom víne. V ostatných rokoch prišiel do módy nápoj Aperol Spritz, ktorý urobíme zmiešaním perlivej vody, likéru Aperol a vína Prosecca a pridaním pomaranča a ľadu.

Likér Aperol je hlavnou zložkou nápoja, takže za neho hľadať náhradu je nemožné. Ale, čo keby ste skúsili namiesto talianskeho vína Prosecco namiešať do nápoja Aperol Spritz slovenské šumivé víno od vinárstva VILLA VINO RAČA?

Šumivé víno Palugyay – BLANC BRUT, ktoré pili aj na neslávne známom Titanicu, vám vďaka svojej zamatovej smotanovo-limetkovej vôni ukáže nové dimenzie miešaného nápoja Aperol Spritz. Šumivé víno BLANC BRUT, ktoré sa vyrába podľa starej receptúry známeho bratislavského vinára Jakuba Palugyaya, elegantne prechádza do jemnej biskvitovej chute, zanecháva príjemný a svieži záver. Odrody Müller Thurgau, Chardonnay a Rizling rýnsky vytvorili šumivý skvost v limitovanej edícii.

RECEPT na nový Aperol Spritz Palugyay:

Pohár na víno naplň ľadom. Pridaj štamperlík likéru Aperol a 2 deci šumivého vína BLANC BRUT. Dolej perlivou vodou. Na záver pridaj kolieska pomaranča. Na zdravie!!!

Šumivé víno si môžete objednať aj prostredníctvom nášho ESHOPU.